Uaru amphiacantoides

Nume Uaru amphiacantoides
Familie Cichlidae
PH 5.0-7.5
Duritate 5-12°dGh
Temperatura  26°C-28°C
Dimensiuni 25 cm
Dieta  Omnivor
Origine America de Sud, Amazon
Dificultate Mica
Agresivitate Mica

Descriere

Nume: Uaru amphiacantoides, Uaru cichlid, Chocolate cichlid, Triangle cichlid

Localizare în habitatul natural: Se găseşte în râul Amazon.

Mărimea adultului: 25 cm.

Ingrijire: Necesită un acvariu mare cu apă de bună calitate. Volumul unui acvariu trebuie să fie situat între 270 şi 380 litri. Se menţin bine în grupuri. Apa trebuie să fie bine filtrată. Apa trebuie să aibă o duritate scăzută şi iluminat discret. Asiguraţi schimburi de apă frecvente pentru a menţine un nivel scăzut de nitraţi. Schimburile trebuie să fie de 25%-50% pe săptămână. Menţineţi nivel ridicat de oxigen necesar pentru colorit şi sănătate. Asiguraţi un decor constituit din numeroase roci, cu locuri de ascuns în cazul în care sunt agresaţi şi cu un substrat de pietriş. Peştii înoată în zonele de mijloc şi pe fundul acvariului. Plantele pot fi dezrădăcinate de către peşti. Asiguraţi plante plutitoare care crează o lumină difuză. Plante precum anacharis (Brazilian Waterweed Elodea) şi duckweed sunt necesare pentru a menţine apa curată şi pentru a constitui o sursă de hrană pentru peşti. Refuză sa mănânce Java fern şi Java moss aşa că includeţi aceste plante pentru a fi parte din decor. Nu sunt consideraţi peşti comunitari dar poate fi menţinut în grupuri cu alte ciclide americane. Pot fi menţinuţi cu peşti precum Discus, Blue Acara, specii Aequidens, Pearl Cichlid, Angelfish.

Hrană: Asiguraţi o dietă constituită din hrană vie, fulgi pelete. Hrăniţi de 2-3 ori pe zi în cantităţi mici. Este mai bine decât o dată pe zi în cantităţi mai mari

Inmulţire:  Se înmulţeşte prin depunerea ouăelor. Inmulţirea se realizează dificil. Ar trebui să-i menţineti într-un acvariu în grup de şase fără alte specii. Femela preferă locuri mai întunecoase.

About the author:

. Follow him on Twitter / Facebook.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *