Thor amboinensis

 

Nume Thor amboinensis – Sexy Anemone shrimp
Familie Hippolytidae
PH 8.1-8.4
Duritate 8-12°dKh
Temperatura 22-26°C
Salinitate 1.023-1.025
Dimensiuni max. 5 cm
Dieta Carnivor
Origine Indo-Pacific
Dificultate Mica
Agresivitate Mica

Descrierea

Thor amboinensis este cunoscut sub denumirea populara de crevetele sexy ( sexy shrimp ) din cauza miscarilor ciudate pe care le face. Cand merge, acesta isi leagana abdomenul dintr-o parte in alta si isi arcuieste coada deasupra capului. Adesea isi scutura coada ca si cum ar trimite un semnal celorlalti sau ca si o amenintare fata de pradatori. In plus fata de acest comportament fascinant, crevetele are un colorit unic – un corp rosu-maroniu cu puncte stralucitoare albe. Aceste lucruri fac din crevetele Thor amboinensis o aditie incantatoare a acvariului marin.
In mediul natural, crevetele thor amboinensis se gaseste in general printre tentaculele unei anemone care ii apara de pradatori. Nu exista o specie anume de anemona pe care o prefera, ci se pare ca e o preferinta individuala intre crevete si anemona care creeaza relatia simbiotica. In acvariu fara anemone insa acest crevete este multumit si cu o relatie simbiotica cu diferite specii Zoanthus.
Nu este necesara o hranire speciala deoarece se pare ca se hranesc cu detritus si resturi de pe corali si din substratul acvariului. Daca nu au mancare suficienta, se recomanda totusi suplimentarea cu fulgi uscati sau peste inghetat.
Se pot misca foarte rapid si sunt capabili sa parcurga distante mici (10-15 cm) intr-o secunda. Este o creatura pasnica atat fata de cei din aceeasi specie cat si fata de alti locuitori ai acvariului.
Crevetele Thor amboinensis creste destul de repede si din acest motiv naparleste cam o data pe luna. Din acest motiv se recomanda suplimente de iod si o atentie deosebita la alcalinitatea si nivelul de calciu din acvariul marin. Ca si in cazul altor nevertebrate nu tolereaza niveluri mari de nitrati si cupru precum si schimbari ale parametrilor apei.
Nu se recomanda sa fie tinuti in acvariu cu pesti pradatori si nici impreuna cu pestii clovni care nu ar tolera alti locuitori in anemona lor!

About the author:

. Follow him on Twitter / Facebook.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *