Pulsing Xenia

 

 

Nume Pulsing Xenia
Familie Xeniidae
PH 8.1-8.4
Salinitate 1.023-1.025
Temperatura 25 -28 °C
Dimensiuni Nelimitata
Dieta micro organisme din apa, si fotosinteza prin zooxanthellae
Origine Indo-Pacific, Marea Rosie
Dificultate Mica
Agresivitate Mica
Pulsing Xenia este un coral moale foarte fascinant datorita actiuni de pulsare a polipilor acestuia.O data aclimatizat in acvariu, poate fi un coral foarte rezistent, iar daca ii oferiti un mediu adecvat acesta se va inmulti relativ repede.Pentru a va face o idee despre cum pulseaza polipi acesteia, imaginativa o mana care se deschide si se inchide incet. Sunt foarte multe specii de Xenia, cu o gama variata de culori precum alb, roz, maro, etc.
Lumina este foarte importanta pentru Xenia, deoarece o parte din nutrienti ii obtine prin fotosinteza datorita algelor zooxanthellae. Ea se mai hraneste si cu nutrienti dizolvati din apa, se pare ca o duce mai bine in acvarii cu un nivel mai ridicat de nutrienti dizolvati, decat intr-unu cu valori mici ale nutrientilor dizolvati.Una dintre teoriile pentru care pulseaza este aceea ca prin pulsare se hraneste prin filtrarea nutrientilor din apa.Un nivel mediu al curentului de apa deobicei ajuta la o pulsare mai buna. Daca o puneti in curent de apa direct si foarte puternic, e posibil ca aceasta sa nu isi mai poata deschide polipii si sa stea stransa. Un lucru care mai trebuie stiut este ca, chiar daca nu mai pulseaza acesta nu este neaparat un semn ca este pe moarte, este posibil sa fie un semn ca aveti o problema cu iodul din apa, deobicei nivelul iodului in mediu natural este cuprins intre 0.03-0.06 mg/L, deobicei pulseaza cand iodul este intre acest interval.
Deobicei Xenia disponibila pe  piata este crescuta si inmultita in captivitate.Se crede ca poate elibera toxine sau chimicale care pot afecta coralii duri daca ii atinge. Poate fi tinuta in acelasi bazin cu corali duri daca intre ea si corali exista suficient cat sa nu se atinga.
Se inmulteste asexuat, formand noi brate si extizandusi baza, daca ii place mediul din acvariu aceasta poate creste mult mai repede  si poate acapara tot bazinul. Din cauza aceasta este recomandat sa o izolam pe o bucata de piatra separat de structura principala de piatra pentru a o putea tine sub control. 

About the author:

. Follow him on Twitter / Facebook.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *