Premnas biaculeatus

premnas biaculeatus3

 

Nume  Premnas biaculeatus
Familie  Pomacentridae
PH 8.1-8.4
Temperatura  25 -28 °C
Salinitate 1.020-1.025
Dimensiuni 17 cm
Dieta Omnivor
Origine Marea Bariera de Corali, vestul Indoneziei, Taiwan
Dificultate Medie
Agresivitate Medie

Descrierea

Localizare în habitatul natural: Premnas biaculeatus se gaseste în regiunea Marii Bariere de corali, vestul Indoneziei pâna la Taiwan.

Ingrijire: Infatisarea se distinge prin culoarea rosie catre maroniu a corpului si trei pete aurii. Pesti mici pot avea pete usor galbui care devin aurii la maturitate. Provin din doua genuri: cei mai multi sunt Amphiprion cu o specie în genul Premnas – si toti se gasesc în familia Promacentridae cu pestii Damsel si chromises. Nu necesita o gazda anemona pentru a supravietui. Cu toate acestea, anemonele ofera un refugiu sigur pentru acest tip de peste datorita tentaculelor  care provoaca întepaturi dureroase celor care nu sunt compatibili cu ea. In schimb, pestele ameninta alti pesti care se apropie de anemona aducându-i si resturi de mâncare. Acest peste se adapteaza la aproape toate tipurile de anemone, dar prefera Bubble tip Anemone. Marimea minima a acvariului este de 120 L.

Hrana: Omnivori, oferiti o dieta variata care include plante.

Inmultire: Femela agresiva apara cuibul, pe când masculul este mult mai mic. Se înmultesc prin depunerea oualelor pe un substrat, roca curatata, ouale fiind fertilizate de mascul. Hrana recomandata pentru puiet este artemia proaspat eclozata, fulgi, copepode.

Compatibilitate cu reciful : excelenta

About the author:

. Follow him on Twitter / Facebook.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *