Neolamprologus tretocephalus

Nume Neolamprologus tretocephalus
Familie Neolamprologus
PH 8-9
Duritate 10-20°dGh
Temperatura 23-27°C
Dimensiuni 15 cm
Dieta Omnivor
Origine Tanganiyka
Dificultate Medie
Agresivitate Mare

Descriere

Neolamprologus tretocephalus

Neolamprologus tretocephalus este cunoscut si ca Five Barred Cichlid, nu este o ciclida pe care o vedem prea des prin magazine, ii place sa traiasca printre pietre.

 

Aceasta ciclida mica si colorata provine din lacul Tanganyika. Isi petrece majoritatea vietii traind printre formatiuni stancoase in lac de aceea in acvariu trebuie sa avem foarte multe pietre formand multe locuri gen pesteri. Este clasificata ca  fiind  o ciclida  mica  dar poate atinge si 15cm.

 

Asa cum reiese din numele comun are cinci dungi negre pe corp, prima linie este situata in zona branhiilor iar ultima la baza cozii.

Neolamprologus tretocephalus este un peste mic foarte frumos care are linii cu tente de albastru neon si purpuriu albastrui pe aripioare si pe restul corpului.Pe cat sunt de frumosi pe atat sunt de agresivi, sunt niste pesti care isi insusec teritorii detul de marii ce cuprind substrat si multe pesteri. Daca proprietarul planuiesti sa tina acesti pesti pe termen lung, atunci trebuie sa le fac un acvariu numai pentru ei de minim 300L si lungimea de 120cm.

Cum am spus si mai devreme ca sunt foarte agresivi, sunt oameni care ii cumpara cand sunt juvenili si atunci sunt mult mai pasnici, iar cand devin adulti si incep sa omoare tot ce intra in teritoriul lor, propritarii vor sa scape de ei. Sunt greu de tinut chiar si intr-un acvariu special pentru ei.

Dieta este foarte importanta pentru ai putea tine pe termen lung si pentru a se simti cat mai bine, sunt niste carnivori inraiti. Dieta lor este bazata pe hrana vie, din moment ce ei in mediul natural petrec destul timp vanad melci iar pesti atunci cand sunt mari. Dar accepta si mancare din comert fulgi, granule si datorita ca sunt pesti care stau in zona de fund a acvariului mancare pe care le-o administram trebuie sa se duca la fund nu sa pluteasca. Daca tinem si pesti maturi atunci ei trebuiesc hraniti cu mancare vie si cu melci.

About the author:

. Follow him on Twitter / Facebook.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *