Neolamprologus similis

Nume Neolamprologus similis
Familie Neolamprologus
PH 7.5-8.5
Duritate 10-20°dGh
Temperatura 23-26°C
Dimensiuni 5 cm
Dieta Omnivor
Origine Tanganiyka
Dificultate Mica
Agresivitate Medie

Descriere

Neolamprologus similis este o ciclida care locuieste in cochilii nativa din lacul Tanganiyka in Africa. Culoarea corpului este ca cea a cuprului cu dungi verticale albe care incep de la cap pana la baza cozii.

Habitat de inmultire: Formeaza mici colonii sau haremuri depinde de spatiul disponibil, unde puii care sunt masculi sunt tolerati pana cand devin competitori activi pentru mascul. Femelele pui npe langa faptul  ca sunt tolerate, dar pot fi si curtate pentru imperechere. Femelele trezesc interesul Masculilor vecini  si  pot deveni tinte care pot fi furate.

Poate fi tinut cu succes si in acvarii mici de 50 de litri, dar o vor duce mai bine  in acvarii mai mari, mai ales daca sunt pentru o singura specie. Pot trai si in acvarii comune cu conditia ca vecini lor sa nu depaseasca 10 cm.

Acvariu trebuie amenajat  cat mai apropiat de  habitatul natural al pestelui, substratul trebuie sa fie din nisip fin si sa punem foarte multe cochilii de melci goale pentru a putea sa se ascunda si sa depuna. Pot fi folosite si pietre in partea din spate a acvariului mai mult pur decorativ.
Inmultirea acestor pesti este foarte simpla, trebuie sa avem acvariu bine echilibrat din punct de vedere chimic, sa-i hranim cu o varietate cat mai mare de mancare de buna calitate, daca facem un schimb de apa si modificam tmeperatura cu 1-2 grade ar trebui  sa fie de ajuns pentru a face pesti sa depuna. Daca spatiul disponibil nu ne permite sa tinem mai mult de un harem atunci trebuie sa scoatem  masculii in plus trebuiesc scosi din acvariu pentru a evita sa fie batuti sau chiar omorati de catre masculul haremului.

About the author:

. Follow him on Twitter / Facebook.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *