Neolamprologus leleupi

Nume Neolamprologus leleupi
Familie Neolamprologus
PH 8-9
Duritate 10-20°dGh
Temperatura 23-26°C
Dimensiuni 10 cm
Dieta Omnivor
Origine Tanganiyka
Dificultate Mica
Agresivitate Medie

Descriere

Neolamprologus leleupi
Neolamprologus leleupi cunoscut si ca Lemon Ciclid, este un peste al genului Neolamprologus nativ din lacul Tanganiyka. Culoarea acestuia variaza de la galben deschis pana la maro inchis depinde din ce zona a lacului este.

Marimea adultului este de aproape 10 cm, aceasta ciclida relativ mica depune pe substrat sau in pesteri. Habitatulul lui natural consta intr-o zona cu locuri de ascuns pentru a se feri de pradatori si se hraneste cu nevertebrate care traiesc in substratul bogat in materii organice.

In acvariu este foarte usor de tinut, atata timp cat se pastreaza constante valorile la apa si acvariu are cel putin 80 cm lungime si peste 130 de litri de apa.

Este cat de cat agresiv fata de pesti din specia lui, si cu alti peste care intra in teritoriul lui. Este dependent de formatiuni stancoase pentru a se simti in siguranta si pentru a fi capabil de a crea o “casa” in acvariu.

Este omnivor si accepta o gama larga de mancare din comert, hrana vie si mixturi din creveti facute acasa.

Daca li se ofera suficiente locuri de ascuns si eventual se alege o pereche vor depune foarte usor. O pereche este usor de obtinut dintr-un grup de vreo 6 juvenili. Dupa o vreme de stat in acvariu se va forma o pereche depunatoare si isi vor proteja teritoriul pe care  il aleg. In aceasta perioada pot fi foarte agresivi. Depunerea va avea loc in interiorul unei pesteri iar parinti vor pazi pestera si puii pentru o perioada .

About the author:

. Follow him on Twitter / Facebook.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *