Boraras brigittae

Nume  Boraras brigittae – Mosquito rasbora
Familie Cyprinidae
PH 5.0 – 7.0
Duritate 5 – 10°dGh
Temperatura 25 – 28°C
Dimensiuni 15 – 20 mm
Dieta Omnivor
Origine Indonezia
Dificultate Medie
Agresivitate Mica

Descrierea

Biotop natural: Populeaza curentii de apa neagra si baltile asociate cu mlastinile de turba din padurile vechi. Apa este de culoarea maro din cauza subtantelor chimice eliberate prin descompunerea materiei organice si al substratului presarat cu frunze cazute, crengi si ramuri.

Forma corpului si colorit: Boraras brigittae este un peste mic si foarte frumos. Are o dunga neagra-verzuie in lateral, iar peste aceasta, o dunga rosie/portocalie. Linia se termina intr-un punct negru la baza inotatoarei caudale. Unii masculi au un colorit rosu pe intreg corpul, care se intensifica o data cu varsta. Masculii au aripioare rosu deschis cu conturul negru, iar femelele au aripioare roz/portocalii, cu o idee de portocaliu pal pe corp. Masculii sunt mai supli si au corpul mai alungit, iar femelele au corpul mai lat si coada mai rotunjita.

Setarea acvariului si mentenanta: Acvariul trebuie sa aiba plante de suprafata care sa tina umbra pe anumite portiuni. Cea mai buna alegere este substratul nisipos. Filtrarea nu trebuie sa fie foarte puternica. Este important de stiut ca pestii nu reusesc sa inoate daca curentul este prea puternic. In acvariu mai pot fi adaugate lemne decorative pentru a spori sentimentul de siguranta al pestilor si pentru un plus de naturalete. Prefera sa inoate in partea de sus a acvariului.

Hrana: Hrana vie, fulgi si granule, uneori Daphnia sau Artemia vie sau congelata.

Reproducere: In apropiere de fundul acvariului de reproducere trebuie pusa o plasa destul de mare ca icrele sa poata trece, dar suficient de mica incat adultii sa nu poata ajunga la icre, deoarece ca multe alte specii de Cyprinidae mici, boraras imprastie icrele fara a da dovada de comportament maternal sau paternal. Hrana vie trebuie sa fie din abundenta. Dupa depunere adultii trebuie mutati in acvariul comunitar. Puii trebuie hraniti dupa aproximativ o zi cu nalupi de Artemia sau Microviermi. Nu trebuie facute schimbari partiale de apa in prima saptamana, deoarece puii sunt sensibili.

About the author:

. Follow him on Twitter / Facebook.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *