Danio margaritatus

 

 

Nume  Danio margaritatus – Microrasbora galaxy
Familie Cyprinidae
PH 6.5 – 7.5
Duritate 8 – 12°dGh
Temperatura 18 – 24°C
Dimensiuni 2 – 2.5 cm
Dieta Omnivor
Origine Birmania
Dificultate Mica
Agresivitate Mica

Descrierea

 

Biotop natural: Pestii traiesc in bazine mici create prin infiltrarea apelor subterane sau prin iesirea din matca a micilor paraie sau izvoare. Habitatul are o vegetatie abundenta de Hidrocharitaceae, similara cu Elodea (buruiana acvatica). Aceasta specie imparte habitatul cu foarte putine alte specii.

Forma corpului si colorit: Inotatoarele masculilor (in afara de cele pectorale), pe care le vor afisa vizibil altor pesti din aceeasi specie, au doua linii negre, paralele cu o parte rosie intre ele; pe coada acest model este prezent de doua ori (o data pe fiecare lob), iar banda neagra exterioara este vestigiala. Femelele au o versiune mai slaba a modelului numai pe coada si pe inotatoarele dorsale. Masculii au ca si culoare predominanta albastru (la femele este albastru-verzui), iar inotatoarele sunt mai viu colorate. Cozile corpurilor sunt mai inalte la masculi decat la femele. Corpul este acoperit de puncte mici, ca de margaritar. Spatele este verde, iar burta la femele este alb-galbuie. Capacele branhiale sunt transparente.

Setarea acvariului si mentenanta: Este un peste lipsit de pretentii atat timp cat cerintele sale de baza sunt indeplinite. Pare a fi un peste rezistent, dar cel mai bine se dezvolta intr-o apa destul de moale si usor alcalina, cu o temperatura nu foarte ridicata – conditii deseori indeplinite de apa pretratata de la robinet. Nu are nevoie de mult spatiu, deoarece nu este inotator foarte activ si nu este un peste care umbla in bancuri, adica nu necesita un numar mare de pesti din aceeasi specie. Intr-un acvariu mic, un grup de 6 pesti – jumatate masculi, jumatate femele- se vor descurca bine si vor prezenta un comportament natural. Acvariul are nevoie de lumina directa. Buruiana acvatica si plante similare ar trebuie sa fie din abundenta si pietre si lemn pentru a crea locuri in care se pot ascunde.

Hrana: Aceasta specie nu ete pretentioasa la hrana. Pot manca fulgi farmitati, tubifex,artemia sau hrana vie precum daphniile.

Reproducere: La 24–25 °C, larvele ies din oua dupa 3-4 zile. Ele sunt initial negre si 3 zile dupa clocire, se ascund in substrat, fiind foarte greu de vazut. Devin din ce in ce mai viu colorate si vor incepe sa inoate si sa manance singure. Dupa 8-10 saptamani, se vor metamorfoza in forma adulta, iar modelul de culori va
aparea dupa 12 saptamani.

About the author:

. Follow him on Twitter / Facebook.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *