Margarites pupillus

  

Nume Margarites pupillus – Melcii Margarita
Familie Trochacea
PH 8.1-8.4
Duritate 8-12°dKh
Temperatura 22-26°C
Salinitate 1.023-1.025
Dimensiuni max. 2.5 cm
Dieta Ierbivor
Origine Pacificul de Est
Dificultate Mica
Agresivitate Mica

Descrierea

Melcul margarita este unul dintre cei mai cautati melci pentru un acvariu marin, mai ales pentru un “clean up crew” (CUC) – echipaj de curatare a acvariului marin. Acest lucru se datoreaza faptului ca pot consuma cantitati mari de alge, inclusiv algele filamentoase. In plus fata de aceasta, nu sunt veninosi ci pasnici fata de alti membrii ai acvariului.
Se recomanda a se plasa in acvarii ciclate si cu sursa mari de alge. Pentru rezultate optime, ar trebui tinuti la temperaturi mai mici – 10-20 grade Celsius – desi majoritatea se pot adapta si temperaturilor mai ridicate -pana la 26 grade Celsius.
Precum celelalte nevertebrate, melcul margarita este sensibil la nivel mare de nitrati si cupru, trebuie aclimatizat treptat pentru ca este foarte sensibil la schimbarile de parametrii, precum PH, temperatura si alcalinitate. Pentru a ajuta cresterea cochiliei, suplimentati nivelul de calciu din acvariul marin.
Atentie! Melcul margarita va muri de foame daca nu sunt suficiente alge in acvariu, de aceea suplimentati dieta cu alge uscate. Pentru a-i hrani, cel mai bine este sa prindeti algele de o piatra sau o cochilie goala si puneti-o in acvariu langa sticla.

About the author:

. Follow him on Twitter / Facebook.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *