Astraea tecta

  

Nume Astraea tecta – Melcii Astraea
Familie Astraeinae
PH 8.1-8.4
Duritate 8-12°dKh
Temperatura 22-26°C
Salinitate 1.023-1.025
Dimensiuni max. 2.5 cm
Dieta Ierbivor
Origine Pacificul de Est
Dificultate Mica
Agresivitate Mica

Descrierea

Melcul Astraea are o cochilie unica si un apetit crescut pentru alge. Spre deosebire de multi locuitori ai substratului care au culori sterse pentru a se camufla, acest melc are o cochilie in forma de piramida, de o frumoasa culoare maslinie.
Desi este o creatura interesanta de observat in acvariul marin, melcul Astraea are un rol mult mai important – acela de a curata piatra vie acoperita de alge, de aceea este considerat un membru important al “clean up crew” (CUC) – echipei de curatare a acvariului. Acest ierbivor mic prefera sa se hraneasca cu alge filamentoase, cianobacterii si diatome.
Melcul Astraea prefera acvariile ciclate cu locuri de ascuns si spatiu suficient pentru a hoinari in cautarea mancarii. De asemenea, pe langa a manca algele de pe piatra vie, acest membru al acvariului marin va mentine si sticla acvariului curata, cu toate ca nu este considerat a fi un bun catarator precum alte specii de melci.
Atentie! Urmariti melcul daca puteti zilnic deoarece poate intampina dificultati in a se indrepta daca se rastoarna. In acest caz, datorita apetitului crescut, poate sa moara daca nu este ajutat!

Nu se recomanda sa se tina impreuna cu crabii hermit. Precum celelalte nevertebrate, melcul Astraea este sensibil la niveluri ridicate de nitrati si cupru, are nevoie de o aclimatizare graduala – chiar pana la 2 ore deoarece nu ii priesc schimbarile bruste.
Daca nu exista alge suficiente in acvariu, se recomanda suplimentarea dietei cu spanac fiert sau salata, si mancare din comert pe baza de legume.

About the author:

. Follow him on Twitter / Facebook.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *