Marin Reef – 65 L – Newcomer Reef

Nume Marin Reef – 65 L – Newcomer Reef
Tip Apa Sarata – Reef
PH 8.2
Iluminare 2 X 18 W PL (10.000K + Actinic)
Temperatura 25 °C
Habitat Marin
Hrana New Life Spectrum Marine Formula
Dificultate Mare (doar teoretic)

Acvariul este unul de tip „all in one” BOYU TL450H; Capacitate 65L (display)

Echipamentele folosite sunt cele stock:

Skimmer de proteine: WG-308: 80-120 L/h, 6W;

Incalzitor CB8300 de 100W;

UV: 5W;

Pompa de recirculare (720 L/h, 9.5W, Hmax 1 m);

Ca si silentiozitate este excelent! Acvariul e plasat aproape de patul in care dorm. Desi sunt foarte sensibil la zgomote in timpul noptii nu am avut niciodata probleme cu acest acvariu in functionare.

Au existat multe discutii legate de iluminare precum ca ar fi prea slaba. As spune ca acest lucru e partial adevarat deoarece intradevar este o lumina slaba dar nu pentru corali moi care par sa aiba o rata de crestere satisfacatoare in aceste conditii.

Am fost luat de val si am bricolat un sistem de iluminare tip LED 21x3W blue&white in capac. Dadea o lumina intradevar foarte puternica insa ochii mei au aratat semne clare de oboseala si fotofobie asa ca am renuntat la acest sistem desi l-am tinut doar la 15-20% si tot am fost afectat.

Acum ma bazez pe lumina acvariului stock fluorescenta. Am inregistrat cresteri spectaculoase la: gsp, kenya, xenia pulsatila, ciuperci.
Montipora plate galbena si zoasii inca nu dau semne concrete de crestere.

Acvariul a implinit varsta de 2 luni si deja sunt extrem de multumit de ce se intampla. Momentan alga coralina nu a aparut inca….din fericire nu am avut probleme decat cu algele diatome maronii pe care le au cam toate sistemele noi in perioada de ciclare.

Coralii ce il populeaza sunt: montipora plate, kenya tree, xenia pulsatila, gsp simplu, gsp pe schelet dur, sarcophyton, ciuperci de diferite tipuri, zoasi, palythoa.

Filtrarea se face in felul urmator: apa intra in refugiu direct intr-un perlon (schimbat/curatat la 2-3 zile), apoi in 1L Matrix, apoi ajunge la skimmer si din skimmer trece prin jbl phosex ultra si seachem matrixcarbon inainte de a se intoarce in acvariul de display.

Schimbul de apa se face o data pe saptamana undeva la 10-15 %.

Concluzii:

Tineti tot timpul trapa mica deschisa la acvariu pentru un mai bun schimb de gaze;
Puneti tubul perforat (out) al pompei sa bata la suprafata apei pentru a o valui = oxigenare;
Adaugati obligatoriu o pompa de valuri (eu folosesc Sicce voyager 1);
Nu uitati sa schimbati/spalati cu jet puternic de apa perlonul o data la 2-3 zile. Face o filtrare mecanica extraordinara;
Faceti aditii de bacterii la fiecare schimb de apa, eu folosesc Brightwell Microbacter 7;
Montati un cooler dublu (eu folosesc cooler Deepcool) in capac pentru a raci camera cu sistemul de iluminat. Va ajuta per total la temperatura apei.
Fologiti osmozor cu cartus extra cu rasini pentru eliminare NO3,PO4, si SIO2. Tineti minte: Va bazati pe schimburile de apa pentru a tine sistemul asa ca osmozorul e crucial in ecuatie.


Voi reveni cu update-uri pe parcus ce sistemul evolueaza.

Ape limpezi!

About the author:

. Follow him on Twitter / Facebook.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *