Trigonostigma heteromorpha

 

Nume Trigonostigma heteromorpha
Familie Cyprinidae
PH 5.0 – 7.5
Duritate 1 – 12°dGh
Temperatura 21 – 28°C
Dimensiuni max. 3 cm
Dieta Omnivor
Origine Malaezia, Singapore, Sumatra, sudul Tailandei
Dificultate Medie
Agresivitate Mica

Descrierea

Biotop natural: Traieste in sectiuni cu ape usor curgatoare ale fluxurilor forestiere si afluentilor acestora unde plantele acvatice, cum ar fi specii de Criptocoryne cresc foarte dens.

Descriere: Corpul are o culoare rosiatica, roz sau portocalie cu o dunga neagra vizibila, sub inotatoarea dorsala pana la mijlocul inotatoarei caudale si de obicei mai lata anterior pentru a avea o forma triunghiulara sau taiata. Linie laterala incompleta redusa la 6-9 pori.

Setarea acvariului si mentenanta: Pesti ce se gasesc in zona de mijloc a acvariului si se simt cel mai bine  in grupuri mari, de minim 6. Alegerea decorului nu este foarte importanta, desi pestii tind sa fie mai frumos colorati in cazul in care acvariul este ingrijit si are un substrat inchis la culoare. Se recomanda acvariile cu multe plante si cu mult spatiu de inot. Deoarece nu prefera lumina puternica, niste crengute sau plante plutitoare care sa faca lumina mai difuza ar fi recomandate si ar da un plus de naturalete habitatului. Nu este nevoie de o filtrare puternica, deoarece provin din ape lenti iar curentii i-ar putea deranja.

Hrana: Rasbora sunt pesti deloc sensibili cand vine vorba de mancare, acceptand in aceasi masura fulgii, granulele, hrana congelata si cea vie.

Reproducere: Acesti pesti sunt destul de greu de reprodus in captivitate. Totusi, pot fi reprodusi in grupuri intr-un singur acvariu, pastrandu-se raportul de 2 masculi la o femela. Apa trebuie sa fie foarte moale, ideal ar fi sa nu aiba mai mult de 2 dGh. Temperatura optima pentru favorizarea reproducerii este intre 25 si 28 C, iar acvariul de reproducere trebuie sa fie plantat cu plante cu frunze fine.

About the author:

. Follow him on Twitter / Facebook.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *