Lysmata debelius

Nume Lysmata debelius – Fire (blood) shrimp
Familie Hippolytidae
PH 8.1-8.4
Duritate 8-12°dKh
Temperatura 22-26°C
Salinitate 1.023-1.025
Dimensiuni max. 5 cm
Dieta Omnivor
Origine Indo-pacific
Dificultate Mica
Agresivitate Mica

Descrierea

Lysmata debelius cunoscut si sub denumirea populara de Fire Shrimp, Blood Shrimp sau Blood Red Fire Shrimp (crevetele sange rosu foc), este unul dintre cei mai populari creveti tinuti in acvarii marine datorita aspectului lor uimitor: un corp rosu aprins cu puncte albe si antene lungi, albe. In functie de zona Indo-Pacificului unde isi are originea crevetele, punctele albe pot fi doar pe carapace sau pe intregul corp.
Prefera un acvariu cu ascunzisuri unde sa stea in timpul zilei si unde lumina nu este prea intensa. Fiind o creatura timida, poate fi vazut mai ales noaptea cand iese in cautare de mancare.
Acest crevete poate fi teritorial si agresiv fata de creaturi din aceiasi specie ca si el, insa fata de pesti si alte nevertebrate este pasnic.
Desi poate fi considerat un membru al “clean up crew” (CUC) – echipei de curatare a acvariului, crevetele Red Blood este un curatitor facultativ. Poate curata pestii de tesut mort sau de paraziti si se poate hrani cu resturi de mancare din substrat, insa acest lucru este doar un supliment al dietei lui. Sursa principala de mancare ar trebui sa includa: fulgi din comert sau mancare inghetata.
Ca si in cazul celorlalte nevertebrate, sunt sensibili la niveluri mari de nitrati, curpu si amoniac precum si la schimbarile parametrilor apei. Din acest ultim motiv, se recomanda o aclimatizare de durata, de peste o ora la introducerea intr-un acvariu nou.
Crevetii cresc naparlind si pentru a fi ajutati in acest proces, se recomanda suplimentul de iod.
Inmultirea se face foarte usor intr-un acvariu marin. Fiind hermafroditi, daca aveti mai mult de un exemplar in acvariu, acestia vor forma foarte usor o pereche. Larvele sunt destul de greu de crescut daca nu sunt separate intr-un alt acvariu unde sa nu fie atacati de alte animale.

About the author:

. Follow him on Twitter / Facebook.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *