Cleithracara maronii

Nume Cleithracara maronii
Familie Cichlidae
PH 6-8
Duritate 2-10°dGh
Temperatura  22-25
Dimensiuni 10 cm
Dieta Omnivor
Origine Guyana, America de Sud
Dificultate Mica
Agresivitate Mica

Descriere

Cleithracara maronii
Este una dintre cele mai pasnice ciclide din America de Sud. Datorita lungimi corpului destul de mica si cu o inaltime a corpului generoasa rezulta un corp mai oval si cu capul bombat.Intre aripioara dorsala si cea anala are un punct negru care in functie stare poate deveni si o linie de aici vine si numele de Keyhole Cichlid.

Pentru a ne putea bucura de acest peste, trebuie sa amenajam un acvariu cu multe plante si locuri de ascuns mici pesteri formate din buturugi pentru a se simti in siguranta. Substratul trebuie sa fie de granulatie foarte mica, pe care se vor aseza pietre plate pentru a depune.

Odata ce au fost aclimatizati nu sunt foarte greu de ingrijit pentru ca accepta o varietate mare de hrana precum fulgi, congelata si vie. Nu le plac curentii puternici in acvariu.

Inmultirea Este o specie foarte usor de inmultit, se poate face acest lucru si intr-un acvariu cu alti locatari. Pentru a avea sigur o pereche trebuie sa cumparam cativa pesti tineri deoarece sunt foarte greu de deosebit care e femela si care e mascul.

Depun in spatii deschise pana la 300 de icre pe o piatra sau o buturuga pe care o curat in prealabil. Dupa depunere icrele vor fi ingrijite de ambi parinti, car e le vor ventila si curata de icrele nefecundate. La perechile tinere exista sansa ca la primele depuneri sa isi manance icrele.

Icrele eclozeaza in 3-5 zile si vor inota dupa inca cateva zile. Dupa ce li se retrage sacul vitelin si inoata liber puteti incepe hranirea lor cu rotiferi si artemia proaspat eclozata. Parinti pot continua cu ingrijirea puilor pana la 6 luni.

About the author:

. Follow him on Twitter / Facebook.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *