Ciclide Africane -700 L – Malawi Bliss

Nume Ciclide Africane – 700 L -Malawi Bliss
Tip Apa Dulce – Ciclide Africane
PH 8
Iluminare 4 X 30 W T8 (JBL Solar Marin Day)
Temperatura 24 – 30 °C
Habitat Lacul Malawi – Africa
Hrana NLS / JBL / Ocean nutrition / Tetra
Dificultate Mica – Medie
Agresivitate Medie – Mare

Acvariul este home-made, construit in urma cu doi ani, lipit cu silicon Dow Corning 881, geam de 12, intarituri de jur imprejur. Se sprijina pe un cadru metalic, imbracat cu pal, iar capacul este din lambriu PVC.
Ca specii de pesti actuale, pot enumera: Labidochromis Caeruleus (1M si 6F), Pseudotropheus Acei Msuli (5M si 8F), Metriaclima Daktari (1M si 2F), Labidochromis Hongi SRT (1M si 3F), Iodotropheus Sprengerae (2M si 2F), Metriaclima Zebra Chilumba (1M si 2F), Aulonocara Eureka, Lethrinops Marginatus, Protomelas Taeniolatus SRE (1M si 1F), Copadichromis Borleyi (1M si 2F), Cyrtocara Moori(1M si 1F).
Decorul este format din pietre de rau, de diferite marimi si nisip de rau, de granulatie 0,1-1mm, iar fundalul este un autocolant negru.
Hrana le dau de 2-3 ori pe zi, alternand tipurile de mai sus.
Filtrarea este asigurata de un Fluval FX5 si un JHV404, ambele pline cu material filtrant biologic.

Aranjamentul a suferit mici modificari de-a lungul timpului, dupa cum puteti vedea in pozele de mai jos. Am inceput cu cateva pietre, dar am adaugat repede mai multe, ca sa creez mai multe teritorii, diferitelor specii de mbuna, pe care le tineam la vremea respectiva. In ultimele luni, am rarit speciile de mbuna si am adaugat cateva specii Utaka, drept urmare am modificat aranjamentul pietroaielor, lasand in partea stanga o plaja de nisip.

In finalul prezentarii, pot sa zic ca aceste ciclide din Malawi sunt pestii mei preferati, pentru coloritul lor, care rivalizeaza cu cel al pestilor marini, pentru personalitatea si comportamentul lor si pot sa zic si pentru inteligenta de care dau dovada, fata de alte familii de pesti. Ca sa te bucuri cu adevarat de ei, acvariul trebuie sa aiba o suprafata cat mai mare (lungime si latime), alegerea speciilor sa fie facuta cu simt de raspundere, caci nu toate ciclidele de Malawi sunt compatibile intre ele, iar aranjamentul pietrelor sa creeze teritorii pentru masculi si locuri in care femelele sa aiba liniste, in perioada in care tin puii. Schimburile de apa de minim 50% pe saptamana sunt lege, pentru cresterea armonioasa si sanatatea acestor pesti minunati.

Video:

Bazinul la doua luni: http://www.youtube.com/watch?v=L_FP_XkSEXo

Bazinul la cinci luni: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&;v=X__dS_8DlPY

Bazinul la opt luni: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&;v=Gn27O8cFNdQ

Bazinul la un an: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&;v=EF5q6Aw8o0M

 

About the author:

. Follow him on Twitter / Facebook.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *