Ciclide Africane – 270 L – Alunocara Firefish Heaven

Nume Ciclide Africane – 270 L – Alunocara Firefish Heaven
Tip Apa Dulce – Ciclide Africane
PH 8.2
Iluminare 2 X 30 W T8 (Philips Aquarelle 765)
Temperatura 24 – 28 °C
Habitat  Lacul Malawi – African
Hrana  New Life Spectrum Mix
Dificultate Mica
Agresivitate Mica

Acvariul este un Cayman 110 relipit (una din lipiturile frontale a cedat intr-o duminica dupamiaza cand eram acasa din fericire). Volumul este de 270 litri cu dimensiunile 110 / 45/ 58.5 cm.

Pesti: Circa 20 bucati de Alunocara Firefish juvenili. Dimensiuni de la 5 cm la 10 cm. Deja a aparut un mascul alfa si unul beta dar mai e drum lung pana cand se va stabili exact ierarhia din acvariu.

Nisipul: In acvariu au intrat 25 kg nisip alb granulatie 0.5-1mm (Cumparat din HB) + 1 litru de spartura de scoici + 1 litru de pietris calcaros mic 2-3mm (strans de pe plaja insulei Chrissy Island din Grecia).

Pietrele: acestea sunt aduse din Voineasa, din Valea Lotrului. In total sunt circa 30 kg de pietre. Pozele au fost facute la foarte putin timp de la adaugarea acestor si nu au apucat sa se puna alge.

Fundalul: autocolant negru.

Lumina: lumina calda, 6500 K. Am folosit-o si in trecut cu succes si am decis sa o pastrez asa si sa nu trec pe actinice.

Echipamente:

Filtru extern:JHW404 – 2000 L/h (4 sertare pline cu inele ceramice si un burete fin);

Incalzitor: Boyu CB8300 la 100W;

Iluminare: 2 x 30W T8 @ 6500 K – Philips Aquarelle (si in curand o fasie de leduri albastre si albe pentru moonlight). Lumina porneste la 9:00 si se opreste la 19:00.

Hrana este de cea mai buna calitate; Mix facut din New Life Spectrum Cichlid Formula + Thera A + Discus Formula si ei primesc mancare de doua ori pe zi la 10:00 respectiv 16:00.

Acvariul acesta a luat forma intr-o dupamiaza cand am adus cateva sute de kg de pietre. Pestii deja erau in el dar decorul era forma din cateva pietre calcaroasa cu gauri. Din momentul in care le-am schimbat decorul pestii au inceput sa inspecteze pietrele, sa isi caute teritoriile si se pare ca au apreciat forma si culoarea decorului.

Ce am invatat pana acum despre ciclidele africane?

Simplitatea este cheia!

Eu unul am invatat urmatoarele:

– sa nu fac aditii de saruri pentru creserea ph/kh/gh ci sa folosesc spartura de scoici si roci calcaroase.

– nu intotdeauna o lumina actinica da viata unui acvariu cat doar amplifica unele culori si le omoara pe altele (aici trebuie incercat pentru ca fiecare acvariu este diferit in functie de pesti, in functie de puterea luminii, in functie de algele care sunt predispuse sa apara).

– ca clasicul 1:3 (un mascul la trei femele) este plictisitor. Este mult mai interesanta o combinatie 2:5 sau 3:7. Aici pestii incep sa relationeze si isi creaza diferite tabieturi. Masculii devine alfa/beta, chiar femelele isi creeaza o ierarhie.

– ca prea multe locuri de ascuns inseamna un acvariu fara pesti. Acestia vor sta in cea mai mare parte a timpului in grota lor sau ascunsi in spatele pietrelor. Trebuie sa fie cateva zone ideale pentru imperechere, bine delimitate si in rest spatiu deschis pentru inot.

– mancarea este foarte importanta. Am decis sa merg pe NLS pentru ca pestii o adora iar apa ramane curata dpdv chimic mai mult timp.

Voi reveni cu poze (de calitate mai buna) si update-uri aici.

About the author:

. Follow him on Twitter / Facebook.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *