Ciclide Africane – 270 L – Malawi Biotope

Nume Ciclide Africane – 270 L – Malawi Biotope
Tip Apa Dulce – Ciclide Africane
PH 8.2
Iluminare 2 X 30 W T8 (Philips Aquarelle 765)
Temperatura 24 – 28 °C
Habitat Lacul Malawi – Africa
Hrana New Life Spectrum Mix
Dificultate Mica
Agresivitate Mica

Acvariul este un Cayman 110. Volumul este de 270 litri (real 230 litri la lipiturile originale deoarece fundul este lipit mai sus pentru a putea intra in suportul de plastic) cu dimensiunile 110 / 45/ 58.5 cm.

Pesti: 1:3 Labidochromis Caeruleus, 1:3 Pseudotropheus Elongatus, 2:2 Alunocara Firefish, 1:1 Red Zebra, 1:1 Zebra OB;

Nisipul: In acvariu au intrat 25 kg nisip alb granulatie 0.5-1mm;

Pietrele: Roca calcaroasa;

Fundalul: Fundal 3D gol pe dinauntru;

Lumina: lumina calda, 6500 K;

Echipamente:

Filtru extern: JHW304B – 2000 L/h si lampa UV incorportata de 9W (4 sertare pline cu inele ceramice si un burete fin);

Incalzitor: Ferplast la 150W;

Iluminare: 2 x 30W T8 @ 6500 K – Philips Aquarelle. Lumina porneste la 9:00 si se opreste la 19:00.

Hrana: JBL Spirulina Flakes. Am incercat si Novo Rift dar lasa foarte multa mizerie si polua apa foarte repede.

Acesta este primul meu acvariu de ciclide africane si pot spune ca a mi-a placut enorm sa il creez. Ce am invatat din el:

Sa am grija ce specii de pesti pun intr-un acvariu cu africani. Ciclidele sunt teritoriale si agresive si de multe ori am fost nevoit sa duc pesti inapoi la magazin sau sa ii donez cat mai repede pentru a nu ii pierde. Evitati combinatiile interspecifice din pesti care arata oarecum similar deoarece se vor bate. Incercati sa aveti suficiente locuri de ascuns (pesteri, tunele) dar nici prea multe pentru ca altfel pestii vor sta in viziunile lor toata ziua. Cate o pestera pentru fiecare mascul dominant ar trebui sa fie arhisuficient.

Daca folositi un fundal 3D gol trebuie neaparat pusa o pompa de apa mica care sa scoata mizeria ce se strang in spatele decorului. Puteti chiar sa folositi spatiul respectiv pentru o filtrare biologica , sa il umpleti cu scoici pentru a ridica ph-ul sau pur si simplu sa il metineti curat. E foarte important sa puteti avea acces in spatele lui.

Contrar credintelor lumina calda (6500K) nu estompeaza culorile pestilor, ajuta la cresterea algelor verzi de pe pietre (hrana preferata de ciclide) si ofera o senzatie de sistem natural si echilibrat. Eu am folosit si voi folosi intotdeauna lumina calda in acvariile cu africani (daca este suficient spatiu pot adauga si un neon actinic dar culoarea predominant sa fie cea calda).

Piatra este foarte frumoasa dar dupa o perioada devine extrem de greu de intretinut. Se umple de mizerie si devine un poluant al apei. Piatra trebuie curatata sub jet de apa o data la 6 luni pentru a preveni colmatarea filtrelor si stricarea calitatii apei.

Setup-ul a luat sfarsit intr-o duminica dupamiaza cand acvariul a inceput sa piarda apa pe la una din lipituri. Din fericire eram acasa si am reusit sa scot o mare parte din apa, inainte ca lipitura sa cedeze complet. Toti pestii au supravietuit.

Video acvariu la 3 luni (cu 2 inainte de final): http://www.youtube.com/watch?v=RO5pFQm3yiU

About the author:

. Follow him on Twitter / Facebook.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *