Cichlasoma cyanoguttatum

Nume Cichlasoma cyanoguttatum
Familie Cichlidae
PH 6.5-7.5
Duritate 5-12°dGh
Temperatura  16°C – 24°C
Dimensiuni 30 cm
Dieta  Omnivor
Origine Statele unite ale Americii, Texas, nord-estul Mexicului
Dificultate Medie
Agresivitate Medie

Descriere

Localizare în habitatul natural: Se găseşte în Statele Unite ale Americii şi Texas numai în Rio Grande şi Pecos, cât şi în nord-estul Mexicului, în mod special pe fundurile nisipoase ale râurilor adânci. Au fost introduşi de către om  în nordul şi centrul Texasului.

Mărimea adultului: 30 cm

Ingrijire: Adulţii se disting prin coloraţia albastră, femelele fiind mai puţin colorate şi mai mici decât masculii. Volumul minim al unui acvariu este de 210 litri. Menţineţi în acvarii fără plante întrucât peştii sapă şi le dezrădăcinează. Asiguraţi roci şi locuri de ascuns, nisip fin. Apa trebuie schimbată frecvent pentru a înbunătăţi coloraţia peştelui. Mai este cunoscut si sub denumirea de Texas cichlid sau Herichtys cyanoguttatus.

Hrană: Specie omnivoră. Oferiţi fulgi şi hrană vie şi congelată, pelete, tubifex, fulgi de spirulină.

Inmulţire: In timpul perioadei de înmulţire pot deveni teritoriali. Se înmulţeşte prin depunere de ouă pe o suprafaţă curată şi netedă. Ouăle sunt păzite de ambii părinţi. Se poate întâlni şi hibridizarea cu alte specii înrudite. Hrana recomandată pentru puiet este constituită din fulgi mărunţiţi şi artemia proaspat eclozata.

About the author:

. Follow him on Twitter / Facebook.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *