Paracheirodon axelrodi

Nume Paracheirodon axelrodi – Cardinal Tetra
Familie Characidae
PH 5.0 – 7.0
Duritate 2-6 dGH
Temperatura 22-27 °C
Dimensiuni max 3.5 cm
Dieta Omnivor
Origine Columbia, Venezuela, Brazilia
Dificultate Medie
Agresivitate Mica

Descrierea

Biotop natural: se gasesc in ape putin miscatoare, limpezi si golfuri cu multa vegetatie.

Forma corpului: Aceasta specie este mai alungita decat Neon Tetra cu care se aseamana la forma si colorit. Acesti pesti pot ajunge pana la 3-3.5 cm in lungime. Femelele mature sexual sunt mai indesate decat masculii si in general putin mai lungi.

Coloritul: Aripioarele nu au culoare si partea superioara este de un rosu-maroniu. O singura dunga lata se extinde de-a lungul fiecarei parti a pestelui de la partile superioare ale ochiului pana sub aripa adipoasa. Aceasta dunga poate fi verzui-albastrui, verzui-galbui sau albastru-turcoaz, depinzand de unghiul in care
bate lumina. Sub aceasta dunga este o banda de culoarea rosu aprins ce poate fi observata in partea inferioara a corpului, mergand de sub gura, pana la baza aripioarei caudale. Acest peste este adesea confundat cu Neon Tetra, dar la Neon banda rosie este mai scurta, mergand doar pana la jumatatea corpului.

Setarea acvariului si mentenanta: Acesti pesti sunt foarte populari si prefera un acvariu dens plantat cu un substrat inchis la culoare. Lasati un spatiu deschis in centrul acvariului. Se recomanda plantele plutitoare pentru a reduce din luminozitate. Acesti pesti sunt sensibili la nitrati si de aceea este nevoie de schimburi de apa in mod regulat. Pestii cardinal tetra trebuie tinuti in bancuri de zece sau mai multi pesti. Se recomanda a se pune impreuna cu alti pesti pasnici.

Hrana: Cardinal tetra se hranesc cu fulgi. Se recomanda insa si mancare vie pentru a-i ajuta la depunerea icrelor.

Reproducere: Sunt foarte greu de inmultit in captivitate iar puiii sunt foarte sensibili. Ei prefera apa putin acida, cu 1° – 2° duritate, pH de 5.0-6.0 si o temperatura de aproximativ 26 grade Celsius. Folositi Java moss sau un substrat sintetic peste fundul acvariului deoarece prefera sa depuna printre plantele cu frunze subtiri. De asemenea trebuie sa reduceti lumiozitatea. Perechea de pesti care depune icrele ar trebui scoasa din acvariu dupa ce au terminat de depus deoarece acestia isi mananca cateodata proprile icre si/sau pui. Fiecare depunere poate rezulta in peste 500 icre care ecluzeaza intre 24 si 62 h si apoi pot inota singuri in aproximativ 5 zile. Puii sunt sensibili la lumina si mor repede daca sunt expusi la aceasta. De asemenea ei sunt foarte mici si de aceea au nevoie de mancare de dimensiuni mici – infuzori la inceput si apoi artemia proaspat eclozata.

About the author:

. Follow him on Twitter / Facebook.

One comment on “Paracheirodon axelrodi

  1. Pingback: Paracheirodon innesi | Aquapedia

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *