Gymnocorymbus ternetzi

 

Nume Gymnocorymbus ternetzi – Black Tetra
Familie Characidae
PH 6.0 – 7.5
Duritate <20 dGH
Temperatura 22-27 °C
Dimensiuni max 6 cm
Dieta Omnivor
Origine America de Sud
Dificultate Medie
Agresivitate Mica

Descrierea

Origine/Distributie: Sunt pesti originari din raurile Guapore si Paraguay din Brazilia. La inceput se comercializau doar pesti prinsi din mediul natural, insa acum se vand doar cei crescuti in captivitate, ceea ce a dus la multe variatii ale acestui peste.

Descriere: Unul dintre cei mai cunoscuti reprezentati ai familiei Tetra, pestele Black Widow (vaduva neagra) este usor de recunoscut prin aripioarele distinctive – dorsale si anale negre si dungi negre vericale pe corp. Dupa ce ajunge la maturitate – la aproximativ 1 an, coloritul intunecat incepe sa se estompeze intr-un gri argintiu. Cand ajunge la peste 5 ani de viata, sunt destul de palizi la culoare. Mai pot avea o culoare palida atunci cand sunt stresati sau bolnavi. Pestii Black Widow Tetra raman destul de mici ca marime, ajungand la o lungime de aproximativ 5-6 cm.

Compatibilitate: Datorita faptului ca sunt pesti care stau in bancuri, se recomanda a se tine in grupuri de minim sase. Datorita faptului ca sunt pasnici, sunt excelenti pesti comunitari.

Habitat/ingrijire: Acesti pesti sunt usor de ingrijit si se pot adapta la o gama larga de conditii. Se prefera lumina difuza precum si substrat neutru de culoarea nisipului. Sunt obisnuiti cu plante mari in habitatul lor natural si de aceea se recomanda un acvariu bine plantat cu cateva spatii deschise pentru inot. Desi nu au cerinte speciale privind calitatea apei, prefera apa putin acida. Ar fi ideal sa se acomodeze intr-un nou acvariu treptat deoarece schimbarile bruste nu sunt sanatoase pentru ei.

Hrana: In mediul natural, Black Widow Tetra consuma multa hrana vie. In captivitate insa accepta cu usurinta orice mancare, inclusiv mancare vie, inghetata, uscata sau fulgi. Pentru o sanatate optima, oferiti o varietate de mancaruri ce includ: fulgi de calitate, artemia, orice tip de viermi si suplimente vegetale precum spirulina.

Diferente inte sexe: Femelele sunt in general mai mari decat masculii si au un corp mai rotund. La femele, aripioara anala este paralela cu dunga neagra verticala de pe abdomen. Masculii sunt mai mici, au o aripioara anala mai lata si o aripioara dorsala mai ingusta si mai ascutita. Masculii au, ocazional, pete pe aripioara caudala.

Inmultirea: Black Widow Tetra nu ating maturitatea sexuala pana la aproximativ doi ani de viata. Masculii mai mari isi vor revendica un teritoriu pe care il vor apara in perioada de reproducere. Acesti pesti se pot reproduce in grupuri ce au mai multi masculi decat femele sau in perechi. Pestii ce se reproduc, fie perechi sau grupuri ar trebui hraniti bine cu hrana vie. Daca nu este disponibila, se poate inlocui cu mancare vie inghetata. Aceasta specie prefera sa isi imprastie icrele printre plante, din acest motiv se recomanda multe plante cu frunze subtiri precum java moss. Temperatura apei ar trebui sa fie 25 – 27 grade Celsius si acvariu sa fie iluminat difuz. Dupa ce au depus icrele, parintii ar trebui scosi deoarece isi vor consuma rapid propriile oua. Icrele vor ecloza dupa aproximativ o zi. Pestisorii pot fi hraniti cu artemia proaspat eclozata, galbenus de ou sau fulgi fin tocati.

About the author:

. Follow him on Twitter / Facebook.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *