Barbus Tetrazona

 

Nume Barbus Tetrazona
Familie Cyprinidae
PH 5.0 – 7.5
Duritate 1 – 12°dGh
Temperatura 22 – 26°C
Dimensiuni max. 7 cm
Dieta Omnivor
Origine Sumatra
Dificultate Medie
Agresivitate Medie

Descrierea

Barbus Tetrazona
Este cunoscut si ca Tiger Barb din cauza desenului dupa corp. Se recomanda sa se tina in grupuri de minim 6 bucati. Cand sunt tinuti in numar mai mic au obiceiul de a stresa si ciupi ceilalti locatari ai acvariului.

Coloritul de baza al pestelui este argintiu cu 4 dungi negre, dar se mai poate gasi si complet verde sau galben portocaliu cu dungi albe.

Prefera acvariile plantate moderat si cu mult spatiu liber de inot. Poate fi tinut in majoritatea acvariilor dar cu o circulatie foarte buna a apei in ele si un grup mai mare de tetrazona pentru a nu stresa ceilalti locatari.

Accepta o gama larga de mancare de aceea este recomandat sa le alternam mancarea. Putem sa le dam fulgi, hrana congelata sau vie, iar ocazional putem sa le dam si bucati de castravete ca sa ii mentinem intr-o forma buna.Trebuie sa avem grija sa nu ii supra hranim.

Dimorfismul sexual:

Este foarte usor sa facem diferenta intre masculi si femele, deoarece masculii sunt mult mai intens colorati si au rosu intens in zona gurii si pe aripioare si sunt mai supli, fata de femele care sunt mult mai robuste si mai putin colorate.

About the author:

. Follow him on Twitter / Facebook.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *