Apistogramma nijsseni

Nume Apistogramma nijsseni
Familie Cichlidae
PH 5.5-7.0
Duritate 1-15°dGh
Temperatura  25°C-28°C
Dimensiuni 8 cm
Dieta  Carnivor
Origine America de Sud, Peru, Brazilia
Dificultate Medie
Agresivitate Medie

Descriere

Nume: Apsitogramma nijsseni, Apistogramma Panda

Localizare în habitatul natural: Se găseşte în Peru şi Brazilia.

Mărimea adultului: 8 cm.

Ingrijire: Specie paşnică care relaţionează foarte bine cu peşti din aceeaşi specie sau specie diferită. Cele mai bune rezultate sunt obţinute cu apă foarte acidă . Asiguraţi multe plante şi rădăcini, şi totodată ascunzători pentru ca femela să se poată retrage când este hărţuită de mascul. Lumina trebuie să fie mai slabă. Pot fi menţinuţi cu alte specii precum Rasbora, Corydas şi Tetra.

Hrană: Carnivor. Asiguraţi o dietă constituită din hrană vie, granule, fulgi. Hrăniţi de 2-3 ori pe zi în cantităţi mici. Este mai bine decât o dată pe zi în cantităţi mai mari

Inmulţire: Devin teritoriali în perioada de înmulţire. Prezintă dimorfism sexual. Masculul este îndesat şi de culoare albastră cu galben pe burtă. Femela este galbenă cu o pată neagră pe branhii, la mijlocul corpului şi la baza înotătoarei caudale. Masculul este mai mare decât femela putând atinge mărimea de 8 cm pe când femela pe cea de 5 cm. Perechea care urmează să se reproducă trebuie menţinută într-un acvariu separat. Inmulţirea se realizează prin depunerea icrelor într-o ascunzătoare sau într-un ghiveci răsturnat. Masculul se ocupă cu protejarea teritoriului în timp ce femela se ocupă cu îngrjirea ouălelor.

About the author:

. Follow him on Twitter / Facebook.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *