Amphiprion percula

amphiprion percula1

 

no images were found

Nume Amphiprion percula
Familie Pomacentridae
PH 8.1-8.4
Temperatura  25 -28 °C
Salinitate 1.020-1.025
Dimensiuni  11 cm
Dieta Omnivor
Origine Pacificul indian, Marea Baiera de corali
Dificultate Medie
Agresivitate Medie

Descrierea

Localizare în habitatul natural: Se gaseste în lungul recifurilor Noii Guinee, in Pacificul Indian si Marea Bariera de Corali.

Ingrijire: Black Onyx clownfish este primit la aproximatix 6 luni. Coloratia neagra se completeaza când sunt putin mai mari. Volumul minim al unui acvariu este de 80 L. Este compatibil cu anemonele gazda Heteractis magnifica, Stichodactyla gigantean si Stichodactyla mertensii. El îsi foloseste gazda, atât pentru adapost, cât si pentru a se proteja de pradatori si, în schimb, pestele clown îndeparteaza intrusii si înlatura parazitii.

Anemonele se gasesc în regiunile cu corali sau stânci, astfel încât sa se poata ancora. Pestii clown înoata în jurul tentaculelor acestora.

Hrana: Omnivori, se hranesc cu resturile cu care se hraneste anemone crustacei, viermi si alge care alcatuiesc fitoplanctonul. Oferiti hrana variata care sa includa plante.

Inmultire: Pestele clown se împerecheaza pe tot parcursul anulului. Dupa de femela depune ouale masculul vine sa le fertilizeze.

Compatibilitatea cu reciful: excelenta

About the author:

. Follow him on Twitter / Facebook.

One comment on “Amphiprion percula

  1. Pingback: Entacmaea quadricolor - Aquapedia

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *